Osteopathie, je gezondheid in goede handen

Door Redactie Zorgkrant
12 februari 2022

De osteopaat

Bij de osteopaat worden uw klachten behandeld door middel van handbewegingen waarmee uw lichaam weer in balans wordt gebracht. Mensen met rug- en nekklachten hebben er veel baat bij. Maar ook chronische buikpijn, migraine of stress kunnen ermee verholpen of verlicht worden. Medicijnen of apparaten komen er niet bij te pas. 

Wat is osteopathie?

Osteopathie is een alternatieve behandelmethode en behoort tot de complementaire geneeswijzen. Het wordt uitgevoerd door deskundigen met een medische of paramedische opleiding, meestal een manuele of fysiotherapeut. De visie is dat het lichaam uit één geheel bestaat en dat de bewegingsfunctie optimaal moet zijn voor gezonde spieren, gewrichten en organen. Alles is met elkaar verbonden. Als u last heeft van uw darmen zal dat al uw lichaamsfuncties beïnvloeden. 

Wat doet een osteopaat precies?

De osteopaat gaat op zoek naar blokkades in uw lijf, die kunnen op een heel andere plek zitten dan waar u klachten ervaart. Met zijn handen voelt hij hoe bewegelijk de verschillende weefsels zijn en stimuleert zo de doorbloeding. Enkele behandelingen kunnen er al voor zorgen dat de pijn of stijfheid verdwijnt. De techniek is zacht en doet over het algemeen geen pijn. 

Krijg ik de behandeling vergoed?

Een osteopathische behandeling wordt alleen vergoed als u een aanvullende verzekering hebt. Omdat het niet onder de basisverzekering valt hoeft u ook geen eigen risico te betalen. Een verwijzing via een arts is vaak niet nodig. 

Deel dit artikel